HOOFDSTUK 5 Uitvoerbaarheid
5.1 Economische uitvoerbaarheid
Bij de voorbereiding van een bestemmingsplan dient op grond van artikel 3.1.6 van het Bro minimaal inzicht te worden gegeven in de uitvoerbaarheid van het plan. Tevens is met de inwerkingtreding van de Wro de verplichting ontstaan om, indien sprake is van ontwikkelingen waarvoor de gemeente redelijkerwijs kosten moet maken, bijvoorbeeld voor de aanleg van voorzieningen van openbaar nut, deze moeten kunnen worden verhaald op de initiatiefnemer c.q. ontwikkelaar.
Aangezien dit bestemmingsplan is opgesteld om een reeds uitgevoerd plan vast te leggen is de uitvoerbaarheid niet aan de orde. Kostenverhaal is om dezelfde reden eveneens niet aan de orde.
5.2 Maatschappelijke uitvoerbaarheid
In het kader van het eerder vastgestelde, maar later vernietigde, bestemmingsplan Noordoevers heeft inspraak plaatsgevonden. In genoemd bestemmingsplan had de Sophiapolder ook de bestemming Natuur. Daartegen zijn geen inspraakreacties ingediend. Inmiddels is de Sophiapolder ingericht als natuurgebied. Dit heeft niet geleid tot maatschappelijke weerstand. Er is daarom geen reden de maatschappelijke uitvoerbaarheid van dit bestemmingsplan in twijfel te trekken.